طرز تهیه مربای خربزه خانگی :
مربای خربزه یک مربای خاص و خوشمزه است که به دو روش با آهک و بدون آهک تهیه می شود اگر وقت کافی دارید حتما با آهک آن را امتحان کنید پس با نمناک همراه باشید.

دستور تهیه مربای خربزه بدون آهک:
مواد لازم مربا خربزه
- خربزه رنده شده 1 کیلوگرم
- شکر 800 گرم
- وانیل 1 قاشق غذاخوری
- گلاب نصف استکان
طرز تهیه مربای خربزه بدون آهک
ابتدا قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و خربزه رنده شده و شکر ار مخلوط کنید و روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد و قوام پیدا کند و در زمان جوشیدن کف روی مربا را خارج کنید.
وقتی مربا به قوام دلخواه رسید گلاب و وانیل را اضافه کنید و 2 دقیقه بگذارید بجوشد و سپس شعله را خاموش کنید و وقتی مربا سرد شد آن را درون ظرف شیشه ای ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.
دستور تهیه مربای خربزه با آهک:
استفاده از آهک باعث ترد و شکننده شدن مربا می شود.

مواد لازم تهیه مربای خربزه
- خربزه شیرین 1 کیلوگرم
- شکر 800 گرم
- آهک 1 لیوان
- آب 2.5 لیتر
- آبلیمو ترش 2 قاشق غذاخوری
- وانیل 1/2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای خربزه با آهک
ابتدا یک لیوان آهک را با 2 لیتر آب مخلوط کنید و اجازه دهید تا آهک ته نشین شود و آب شفاف و زلال را جدا کنید و کنار بگذارید.
سپس خربزه را با استفاده از قالب برش بزنید تا شکل آن زیبا شود و اگر قالب نداشتید می توانید به صورت دلخواه آنها را به یک اندازه خرد کنید.
خربزه خرد شده را به آب آهک زلال اضافه کنید و 24 ساعت اجازه دهید در آب آهک بماند تا ترد شود.
سپس خربزه ها را آبکش کنید و درون ظرف آب سرد بریزید و هر 2 ساعت آب آن را عوض کنید( این کار را 3 بار انجام دهید)
و در آخر شکر و نیم لیتر آب را مخلوط میکنیم و روی شعله قرار می دهیم تا قوام پیدا کند و سپس خربزه ها را اضافه می کنیم و وقتی به مدت 5 دقیقه جوشید، آبلیمو و وانیل را اضافه می کنیم و بعد از 2 دقیقه شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم مربا سرد شود.
سپس مربا را درون ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.
نکات تکمیلی در مورد مربای خربزه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
عکس بازیگران سریال تمام رخ و همسرانشان سوتی وسط برنامه زنده؛ مجری نتونست ماستمالی کنه