اسرار شیرینی پزی، روش صحیح تمپر کردن شکلات

https://ashpazkhan.ir/Images/Dec/Posts/12-25-2022/5d029977-4696_.jpg

نکاتی در مورد تمپر و آب کردن شکلات

حالا میتوان به شکلات تیره آب شده به عنوان هنر سیاه نگاه کرد ولی اگر این کار به درستی انجام نشود چه؟ بله اقدامی که اینقدر ساده به نظر می رسد باید با رعایت اصول و روش های صحیح انجام شود تا نتیجه رضایت بخش باشد.

راهنمایی های این بخش از نمناک طریقه صحیح آب کردن و تمپر کردن شکلات را برایتان ساده خواهد کرد و به شما کمک می کند تا علم و چالش های کار با شکلات را یاد بگیرید.



7e3c1cba-e347_.jpg

شکلات چیست و چطور به شکلی که ما میبینیم در می آید؟

به طور خلاصه، لوبیای کاکائو تخمیر می شود، خشک می شود، سپس پخته میشود. تقریبا 50 درصد از کاکائوها، 50 درصد کره کاکائو هستند. مدل قدیمی شکلات با پودر کاکائو درست می شده است.

کره کاکائو یک چربی کم رنگ با نقطه ذوب زیر دمای بدن است. هنگامی که شرکتی به درصد کاکائو خود اشاره دارد، این به معنی مقدار ترکیبی توده کاکائو و کره کاکائو است؛ بقیه عمدتا شکر (و شیر برای شکلات شیری) است.



47eebef1-66d2_.jpg

تمپر کردن شکلات چیست؟

شکلات با کیفیت بالا که محتوای کره کاکائو آن بیشتر است. این نوع کاکائو خیلی نرم تر و حداقل 31 درصد کره کاکائو دارد - به طوری که به راحتی ذوب می شود. در شکلات تیره، شیر و شکلات می تواند ذوب شود، اما در دماهای مختلف.



bfb99638-5333_.jpg

چطور و با چه راهی شکلات را تمپر کنیم؟ روش صحیح

  1. برای تمپر کردن شکلات ابتدا شکلات رو خرد کنید، خرد کردن را روی تخته آشپزخانه و به کمک چاقو می توانید انجام دهید.
  2. حالا یک چهارم از شکلات خرد شده رو کنار بزارید و سه چهارم دیگه رو داخل ظرفی روی حرارت بخار آب به شیوه بن ماری قرار دهید، در این مرحله نیازی به هم زدن شکلات نیست صبر کنید تا بیشتر مقدار شکلات ذوب شود.
  3. سپس آرام هم بزنید تا بقیه شکلات هم ذوب شود دقت داشته باشید که به هیچ وجه حتی یک قطره آب نباید وارد شکلات شود.
  4. شکلات را از روی حرارت بردارید و یک چهارم شکلات ذوب نشده که کنار گذاشته بودید را اضافه کنید و آرام هم بزنید تا با حرارت شکلات ذوب شده آب شود.
  5. مقداری از شکلات را تست کنید تا در صورتی که شکلات زیاد داغ بود باید صبر کنید تا سردتر بشه و اگه دمای آن خیلی کمتر از دمای بدن بود دوباره چند ثانیه روی حرارت بخار آب قرار دهید. دمای شکلات باید یکی دو درجه گرم تر از دمای بدن باشد و شما هنگام تست باید فقط کمی گرما حس کنید.
  6. اگر از شکلات سفید استفاده میکنید دقت کنید که دمای ذوب خیلی پایین تری دارد و باید بیشتر مراقب باشید چون با حرارت دیدن زیاد ممکن است بسوزد و خراب شود.



029dcc6c-e2d9_.jpg

خامه شکلات چیست؟

شکلات با کیفیت خوب شامل کریستال های چرب است، که در دمای مختلف ذوب می شوند. درجه ذوب شامل آب شدن و تنظیم شکلات، و تغییر شکل آن در درجه حرارت دقیق است. گرما یا سرمای بیش از حد، که خیلی سریع و یا به اشتباه انجام شود باعث می شود که کریستال های چربی در سطح شکلات قرار بگیرند، که ظاهر آن را بد فرم و حباب دار میکند. 

نکاتی برای خامه:

این بسیار مهم است که شکلات با کیفیت را از ابتدا درست تهیه کنید. محتویات کاکائو هر چه بیشتر باشد، پایدارتر خواهد بود و راحت ذوب میشود.

اما شکلات با محتوای کاکائوی بالا نیز می تواند بسیار تلخ باشد. نگاهی به درصد بسته بندی شکلات داشته باشید.



0ec23c9c-45dc_.jpg

 

نکات کلیدی که هنگام آب کردن شکلات باید اجتناب کنید

آب باعث تغییر شکل شکلات می شود (خمیده و سفت) چرا؟

از آنجا که چربی در شکلات شروع به تشکیل امولسیون با آب می دهد. اگر شکلات با آب در تماس باشد، راه مطمئنی برای نجات آن وجود ندارد، متأسفانه - شما باید دوباره با استفاده از شکلات تازه شروع کنید بنابراین، همه چیز را خشک کنید، و دوباره شروع کنید.

از وسایل پلاستیکی برای هم زدن استفاده کنید - قاشق چوبی می تواند طعم ها، چربی و آب را در خود داشته باشد.

گرمای بیش از حد (بیش از 50 درجه سانتیگراد) می تواند شکلات را شکل دهد، به علاوه ممکن است سوزانده شود، به خصوص شکلات سفید که در معرض سوختن قرار دارد. برای آزمایش شکلات از یک دماسنج دقیق استفاده کنید.



b859172f-f957_.jpg

رطوبت موجب سفیدک روی شکلات می شود. رطوبت در جو روی کریستال شکلات تاثیر میگذارد و ظاهر آن را تغییر میدهد.

اتاق خنک بدون هواکش محل مناسبی برای شکلات است تغییرات سریع دمایی باعث ایجاد سفیدک در سطح شکلات می شود.البته بر طعم و مزه شکلات تاثیر نمی گذارد، فقط ظاهر آن را تغییر و از شفافیت آن می کاهد.

اجازه دهید شکلات به طور کامل ببندد ،قبل از ذخیره‌سازی یا بسته بندی - بسته به محیط اطراف و اندازه شکلات، می تواند از 10 دقیقه تا چند ساعت زمان ببرد. پس از سرد شدن، شکلات خوش طعم در دمای 20 درجه سانتیگراد در یک ظرف بسته بندی شده، دور از نور مستقیم خورشید و نه در یخچال ذخیره کنید.

متولدین کدوم ماه دل همه رو میبرن؟ سوتی وسط برنامه زنده؛ مجری نتونست ماستمالی کنه
این مطلب مفید بود ؟8129