ابتدای کار قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن نماید، سپس یک ظرف مناسب که اندازه دهانه قابلمه هم باشد انتخاب کرده و شکلات را داخل آن بریزید.
روی قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و با قاشق شکلات را هم بزنید تا ذوب شود. بعد از اینکه شکلات بهخوبی آب شد قهوه را افزوده و خوب مخلوط کنید و بعد آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
استفاده از قهوه کاملا سلیقه ای است. حالا سراغ فر رفته و آن را با دمای 180 درجه روشن کنید تا در طول آمادهسازی مواد کیک کاملا گرم و آماده شود.
در ادامه کره را با هم زن برقی خوب بزنید تا کاملا نرم شده و به رنگ کرم درآید، سپس شکر را به تدریج افزوده و دوباره برای 3 تا 5 دقیقه هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
بعد از اینکه مخلوط کره و شکر خوب سبک و ابری مانند شد تخم مرغ ها را یک به یک افزوده و هر بار با هم زن خوب بزنید تا با مواد تان ترکیب شود.
در ادامه وانیل را افزوده و خامه یا ماست را هم بریزید و دوباره هم بزنید تا مایه خمیر بهخوبی یکدست شود.
بکینگ سودا، نمک، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید ، سپس این مخلوط را در سه مرحله به همراه شیر به مواد قبلی اضافه کنید.
به این شکل که ابتدا یک سوم از آرد را افزوده و مواد را هم بزنید ، سپس نیمی از شیر را اضافه کرده و دوباره هم بزنید و به همین ترتیب ادامه دهید تا کل مواد با هم مخلوط شده و خمیر یکدست شود.
حالا حدود یک سوم از خمیر نان را جدا کنید و با شکلات ذوب شده مخلوط نمایید، مقداری از خمیر وانیلی را داخل قالبی که از قبل چرب کرده اید بریزید و روی آن مقداری از خمیر شکلاتی قرار دهید.
مجددا خمیر وانیلی بریزید و به همین ترتیب قالب را پر کنید. در آخر با کمک یک سیخ چوبی روی خمیر حرکت دورانی انجام دهید تا شکل های زیبایی داخل کیک ایجاد شود.
قالب را برای 35 تا 40 دقیقه در فری که از قبل گرم شده قرار دهید تا کیک بپزد.
بعد از این مدت زمان کیک را از فر بیرون آورده و اجازه دهید تا کاملا خنک شود سپس آن را از قالب خارج کرده و بعد از برش زدن در ظرف مورد نظر بچینید و سرو نمایید.