ابتدا ماست را داخل یک کیسه و یا پارچه ای بریزید و حداقل نصف روز آویزان کنید تا آب آن گرفته شود و ماست چکیده درست شود.
بعد کیسه را داخل سبد یا صافی بگذارید به طوری که یک جسم سنگین حدود دو کیلویی روی آن قرار بگیرد و به مدت 3تا4 ساعت در یخچال قرار دهید.
ماست چکیده باید به شدت خشک و بی آب شود.
تا هنگام درست کردن توپ های کوچک راحت باشید.
بعد از سه تا چهار ساعت خشک شدن ماست ، آن را از کیسه در بیاورید و سبزی هایی را که دوست دارید در ماست بریزید و با هم مخلوط کنید.
سپس به اندازه یک گردو از ماست بردارید و تبدیل به یک گلوله نرم پنیری کنید.
توپ های لبنه ، رنگارنگ و با مزه های مختلف درست می شود. اگر دوست داشته باشید میتوانید این توپ های پنیری-ماستی را در کنجد، زعتر، زیره و غیره بغلطانید.
اگر بخواهید پیش غذا یا صبحانه ،لبنه ماست چکیده لبنانی را بلافاصله مصرف کنید باید آنها را در ظرفی بگذارید و رویشان روغن زیتون به مقداری که دوست دارید بریزید تا در روغن ناب شناور شوند.
در غیر این صورت داخل یک شیشه کوچک دردار و تمیز پر از روغن زیتون ریخته و در یخچال قرار دهید و تقریبا دو هفته صبر کنید تا لبنه آماده شود.
لبنه را میتوان به صورت ساده هم سرو کرد و لزومی ندارد که حتما به شکل توپی در بیاوریم .در این صورت فقط باید ماست چکیده خشکیده را در ظرفی بریزید و وسطش را گود کنید و مثل یک چاله داخل آن را روغن زیتون بریزید و روی آن سبزی خردشده تازه و معطر به همراه ادویه مورد علاقه تان بریزید