طرز تهیه غذاهای نذری برای 50 نفر و بیشتر

https://ashpazkhan.ir/Images/Dec/Posts/12-25-2022/f639b06c-f09f_.jpg

آموزش سری دوم طرز تهیه غذاهای نذری

نذر و نذری دادن یکی از سنت‌ها و مراسم مذهبی است که در همه ادیان الهی به آن اشاره شده است. در کشور ما نیز بسیاری از مردم معتقدند، اطعام و خیرات و پخش نذری مایه برکت و ثواب و یک کار معنوی مقدس به حساب می‌آید، به همین خاطر نذری دادن در ایام مذهبی به‌خصوص در ماه محرم و تاسوعا و عاشورا به اوج خود می‌رسد. در این بخش از آشپزخانه نمناک طرز تهیه غذاهایی را آورده ایم که به عنوان نذری مرسوم هستند و در ایام مذهبی پخت می شوند.

طرز تهیه حلیم نذری برای 50 نفر

حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که نه تنها غذای خوبی برای صبحانه است بلکه بسیاری از ما این غذا را در ایام مذهبی به خصوص عاشورا پخته و برای پذیرایی از عزاداران حسینی استفاده می کنیم. برای پخت حلیم نذری به روش زیر عمل کنید:



6fe57b54-000e_.jpg

طرز تهیه حلیم

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری برای 50 نفر

مواد لازممقدار
گوشت ران4/5 کیلوگرم 
گندم9-10 کیلوگرم
شکر و دارچینبه مقدار لازم
روغن محلیبه مقدار لازم
نمک، پیاز و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه و آماده کردن حلیم نذری

  1. بیشتر برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده میکنند اما اگر گندم بدون پوست کنده در دسترس ندارید میتوانید گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک آبکش رد کنید تا پوست های آن کاملاگرفته شود.
  2. گندم را 5 تا 7 ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود، به این صورت مدت طبخ کاهش میابد.
  3. گوشت را همراه با آب داخل قابلمه بزرگی قرار دهید و برای گرفته شدن بوی آن زردچوبه و پیاز را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا رشته رشته کنید.
  4. گندم را با آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم به قدری بپزید که نرم شود و دانه های آن به طور کامل له شوند، دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقه ای آنرا هم بزنید، اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.
  5. توجه کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن به‌صورت پوره نرم شوند، اگر گندم با پوست مصرف کرده اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا اماده کرده اید همراه با کمی نمک مخلوط و مداوم هم بزنید زیرا هر آن ممکن است ته بگیرد و روی طعم حلیم تاثیر بگذارد.
  6. به حلیم کمی روغن بیافزایید و حرارت را ملایم کنید تا هم آب آن تبخیر شود و هم حلیم منسجم شود. حلیم را نباید بگذارید کاملا آبش تبخیر شود چون زمانی که حلیم داغ است شاید به نظر خیلی شل باشد اما زمانی که آب آن کاملا تبخیر شود و کمی خنک شود قاعدتا سفت‌تر می شود.
  7. پس از اماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید، البته بعضی ها حلیم را با نمک و ابلیمو نیز مصرف میکنند که میتوان بنابر سلیقه و عدات غذایی هر شخص حلیم را تزئین نمود.



8b79bef8-fabb_.jpg

راز خوشمزه شدن حلیم بازاری ها

طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 50 نفر

قورمه سبزی یکی از غذاهای خوشمزه ای است که طرفداران زیادی دارد، این غذا را می توان در خانه به مقدار فراوان تهیه کرد و برای نذری پخش نمود.



02ce8b69-2d1e_.jpg

طرز تهیه قورمه سبزی

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی برای 50 نفر

مواد لازممقدار
گوشت گوسفندی تازه4 کیلوگرم
سبزی قورمه7 کیلوگرم
لوبیاقرمز1 کیلوگرم
پیاز5 کیلوگرم
لیمو عمانینیم کیلوگرم
روغن سرخ کردنیبه میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه قورمه سبزی برای 50 نفر

  1. سبزی‌ها راپاک کنید و بشویید و سپس آن‌ها را خرد کنید و در یک تابه مناسب ابتدا کمی حرارت دهید تا آب آن‌ها کاملا خشک شود. سپس به آن روغن اضافه کنید و سبزی‌ها را سرخ کنید.
  2. لوبیاها را 12 ساعت قبل در آب بگذارید تا خیس بخورند که پختن آن‌ها راحت‌تر باشد و زمان کمتری لازم داشته باشد.
  3. لوبیاها را در قابلمه ای جداگانه بپزد.
  4. گوشت گوسفندی را هم پاک کنید و به اندازه خورشتی خرد کنید.
  5. پیازها را خرد کنید.
  6. ظرف مورد نظر یه همان دیگ را آماده کنید و پیازها را در دیگ بریزید و با روغن سرخ کردنی مقداری تفت دهید تا پیازها به رنگ طلایی تبدیل شوند. سپس گوشت‌ها را به دیگ اضافه کرده و دوباره مقداری روغن بریزید و تفت دهید. گوشت را همراه با مقداری روغن در آن بریزید و تفت دهید.
  7. سپس فلفل و زردچوبه را به دیگ اضافه کنید و هم بزنید.
  8. در مرحله بعدی سبزی سرخ شده و لوبیای پخته را هم بیفزایید و تفت دهید، این تفت دادن باید تا زمانی باشد که پوست لوبیاها چروکیده نشوند.
  9. مقداری آب را همراه لیمو عمانی در دیگ بریزید و در دیگ را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد و خورش جا بیفتد. برای اینکه عصاره لیمو عمانی خارج شود باید آن‌ها را با چنگال سوراخ کنید.
  10. نیم ساعت قبل از پایان پخت،بعد از اینکه از پختن گوشت مطمئن شدید،نمک را اضافه کنید.
  11. بعد از پخت پلو آن را در ظرف یکبار مصرف بکشید و قورمه سبزی نذری را روی آن بریزید و ظرف را با ته دیگ و برنج زعفرانی تزئین کنید.



e532b1e7-65c0_.jpg

ادویه ای که به قورمه سبزی هم عطر میده هم طعم

نکته

  • در مقدار سبزی های قورمه سبزی دقت کنید، شنبلیله سبزی نباید زیاد باشد چون خورشت تلخ می شود و گشنیززیاد در سبزی قورمه هم مزه شیرینی را بیشتر می کند.
  • اسفناج به خورش لعاب می دهد.
  • پیازچه طعم خورش را خوشمزه می کند.
  • می توانید علاوه بر لیمو عمانی آبلیمو ترش یا آبغورههم داخل قورمه سبزی بریزید.

طرز تهیه فسنجان نذری برای 50 نفر

اگر می خواهید غذای متفاوت و خوشمزه ای مانند فسنجان را برای نذری تهیه کنید، ادامه این بخش از نمناک را بخوانید:



c2b52dc1-860f_.jpg

طرز تهیه خورش فسنجان

طرز تهیه خورشت فسنجان نذری برای 50 نفر

مواد لازممقدار
مرغ15 کیلوگرم
مغز گردو خرد شده3 کیلوگرم
پیاز چرخ شده1/5 کیوگرم
هویج و یا کدو250 گرم
آلو سیاه خورشتی برغان1/250 گرم
رب انار 1/5 کیلوگرم
زردچوبه، شکر، نمک و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه فسنجان نذری

  1. گردو و هویج و پیاز را با هم چرخ کنید.
  2. ترکیب گردو و هویج و پیاز چرخ شده را در قابلمه ای بریزید و کمی تفت دهید.
  3. مواد را با مقداری آب بگذارید تا حدود 4 ساعت بپزد و به روغن بیافتد.
  4. بعد از این زمان نمک و آلو را بیافزایید.
  5. مرغ را درسته یا به چهار قطعه تقسیم کرده و همراه با نمک و فلفل و کمی آب بگذارید تا کاملا بپزد. بعد از اینکه مرغ پخت، آن را با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید.
  6. مرغ و رب انار را اضافه کنید و حدود نیم تا 45 دقیقه اجازه دهید تا بپزد و خورشت رنگ تیره بگیرد.
  7. در آخر پخت به فسنجان کمی شکر و یخ بیافزایید تا کاملا به روغن بیافتد.
  8. در ظرف های مورد نظر برنج و کمی فسنجان بریزید و پخش کنید، نذرتان مورد قبول درگاه الهی.



fa4050f1-2c56_.jpg

دلیل و راحل حل تلخ شدن خورشت فسنجان

طرز تهیه زرشک پلو و مرغ برای 50 نفر

اگر امسال در ایام مذهبی قصد پخت زرشک پلوو مرغ خوشمزه را برای نذری دارید؛ به روش زیر عمل کنید:



30706386-1433_.jpg

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم زرشک پلوو مرغ نذری

مواد لازممقدار
برنج7 کیلوگرم
مرغ50 تکه
پیاز1/5 کیلوگرم
زرشک800گرم
شکر150 گرم
رب گوجه1 کیلوگرم
فلفل دلمه ای700 گرم
چوب دارچین6 عدد
گلاب4 قاشق غذاخوری
زعفران7 قاشق چای خوری
زردچوبه1/5 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز 2 قاشق چای خوری
نمکبه میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه مرغ نذری

  1. مرغ ها را تکه تکه کنید و بشویید و با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
  2. پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید داخل روغن تفت دهید.
  3. سپس چوب دارچین و فلفل دلمه ای خلالی خرد شده را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
  4. زردچوبه، فلفل قرمز، زعفران و گلاب و رب را اضافه کنید کمی تفت بدهید تا رنگ رب باز شود.
  5. سپس آب جوش را به تدریج اضافه کنید تا سس خیلی رقیق نشود.
  6.  تکه های مرغ کف قابلمه بچینید.
  7. سس را روی مرغ ها بریزید و روی شعله کم قرار دهید تا مرغ ها بخار کند.
  8.  پس از بخار کردن مرغ ها روی آن دم کنی قرار دهید.
  9.  45 تا یک ساعت بعد مرغ شما آماده است.
  10. زرشک‌ها را پاک کنید و خیلی خوب بشویید.
  11. درون یک تابه روغن مایع بریزید وزرشک و شکر اضافه کنید، همین که شکر نزدیک به حل شدن بود از روی حرارت بردارید.
  12. برنج را به روش آبکش دم کنید.
  13. بعد از پختن برنج، مقداری از آن را داخل ظرفی بریزید با زعفران دم کرده غلیظ مخلوط و زرشک مخلوط کنید و در صورت تمایل خلال بادام و پسته هم اضافه کنید.
  14. در ظروف یکبار مصرف مرغ قرار دهید و روی آن برنج بریزید و با برنج زعفرانی و زرشک ظرف را تزئین نمایید.



fc201055-d046_.jpg

راز خوشمزه شدن زرشک پلوهای رستورانی

طرز آش شله قلمکار برای 50 نفر

آش شلمه قلم کار نسبت به بقیه آش ها سخت تر و غلظت آن شبیه به حلیم است. این آش بیشتر برای مراسم نذری و مناسبتهای مذهبی استفاده میشود و یکی از آش های ایرانی است که برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه پخته شد. برای پخت این آش اصیل برای نذری به روش زیر عمل کنید:



0dfae2cc-ef1d_.jpg

آموزش کامل طرز تهیه آش شله قلمکار

مواد لازم آش شله قلمکار برای 50 نفر

مواد لازممقدار
گوشت بدون استخوان2/5 تا 3 کیلوگرم
پیاز16 عدد
سیر18 حبه
برنج5 لیوان
نخود5 لیوان
عدس10 لیوان
گندم5 لیوان
لوبیا چیتی 5 لیوان
سبزی آش5 کیلو گرم
کشک به اندازه کافی
نمک، فلفل سیاه ، زردچوبهبه اندازه کافی

روش تهیه آش شله قلمکار نذری خوشمزه و کشدار

  1. گندم و نخود و لوبیا چیتی را در ظرف های جداگانه از شب تا صبح حدودا 6 ساعت خیس دهید و در این مدت چندین بار آب آن ها را تعویض کنید.
  2. گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید و داخل قابلمه ای بریزید و با کمی پیاز و سیر بپزید. گوشت پخته شده را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
  3. سبزی آش که شامل گشنیز، نعناع ، مرزه، اسفناج، جعفری و ریحان را بشویید و خرد کنید.
  4. آب گندم را بیرون ریخته و گندم ها را داخل قابلمه مورد نظر ریخته و آب به آن اضافه کنید تا گندم بپزد.گندم را هم بزنید تا ته نگیرد.
  5. نخود را نیز داخل قابلمه ای بریزید و آب جوش اضافه کنید و بگذارید بپزد. بعد از 45 دقیقه الی 1 ساعت از زمان پخت نخود، لوبیا چیتی را به نخود اضافه کنید.
  6. عدس را داخل کاسه ای خیس دهید.
  7. پیازها را پوست بگیرید و بشویید و خلالی خرد کنید.
  8. پیازها را داخل تابه ای تفت دهید تا سرخ و طلایی شوند.پیازهای سرخ شده را داخل بشقابی بریزید و کنار بگذارید.
  9. برنج را بشویید و همراه عدس در قابلمه ای بگذارید تا کمل بپزد و عدس و برنج نرم و پخته شود.
  10. پس از پخته شدن برنج و عدس کمی نمک و سبزی را نیز به مواد افزوده و اجازه دهید 30 دقیقه سبزی ها کاملا بپزند.
  11. بعد از گذشت این زمان گندم،نخود و لوبیا پخته شده را همراه با گوشت ریش شده و آب آن به مواد آش اضافه کنید.
  12. زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک و نیمی از پیازداغ را به آش افزوده و اجازه دهید تا به مدت تقریبا 30 دقیقه الی 1 ساعت دیگر آش بپزد و کاملا جابیافتد.
  13. آش شله قلمکار نذری را در کاسه ای ریخته و با کشک،نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.



5ce98a81-a150_.jpg

ترکیب سبزی آش شله قلمکار

نکات مهم در تهیه آش شله قلمکار نذری

  • برای خوشمزه شدن آش شله قلمکار نذری، به جای آب از آب قلم استفاده کنید.
  • برای کش دار شدن آشتان می توانید در اواخر پخت با گوشت کوب برقی چند دقیقه مواد درون قابلمه را له کنید.
  • در صورت تمایل ماست به آش خود اضافه کنید. 
زشت ترین و موفق ترین زن دنیا+ عکس شوکه کننده متولدین کدوم ماه دل همه رو میبرن؟
این مطلب مفید بود ؟776