طرز تهیه آب زرشک خانگی با طعم و رنگی متفاوت

https://ashpazkhan.ir/Images/Dec/Posts/12-24-2022/2ec6f95f-de00_.jpg

طرز تهیه آب زرشک خانگی

آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی هایی است که خواص بی نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. متاسفانه آب زرشک های آماده و صنعتی که در مغازه های مختلف فروخته میشوند، اصل نیستند، شما می توانید خودتان در خانه آب زرشک تهیه کنید و از فواید آن بهره ببرید. برای تهیه آب زرشک می توانید از زرشک پلویی و یا زرشک سیاه استفاده نمایید و با استفاده از دستور تهیه این بخش از نمناک این نوشیدنی ترش و خوشمزه را تهیه کنید.



2f486683-6eac_.jpg

چگونه در خانه آب زرشک درست کنیم

برای تهیه آب زرشک می توانید از زرشک پلویی و زرشک سیاه استفاده کنید اما بهتر است از زرشک سیاه استفاده شود. حتی اگر به زرشک تازه دسترسی ندارید، از زرشک منجمد شده استفاده کرده و آب زرشک تهیه کنید.

در صورتی که از زرشک تازه استفاده میکنید، ابتدا زرشک را از شاخه و برگ جدا کنید و به مدت 2 دقیقه آن را در آب بریزید و بهم بزنید، سپس آبکش کنید و سایر مراحل تهیه آب زرشک را انجام دهید.

دو روش برای تهیه آب زرشک خانگی

روش اول :

  • در ظرفی غیر فلزی به مدت 24 ساعت زرشک ها را بخیسانید. برای خیساندن زرشک از ظروف شیشه ای استفاده کنید.
  • به ازای هر 250 گرم زرشک 1 پیمانه آب اضافه کنید، اینگونه آب زرشک تان غلیظ می شود و می توانید هنگام نوشیدن به آن آب بیافزایید و یا به ازای هر 250 گرم زرشک 6 پیمانه آب اضافه کنید.
  • درب ظرف را ببندید.
  • زرشک و آب آن را پس از گذشت 24 ساعت داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و آن را برای 30 ثانیه با دور متوسط، مخلوط نمایید.
  • مخلوط کردن بیش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک می شود، مخلوط کردن به اندازه ای لازم است که دانه های زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. اگر دانه های زرشک کاملا خرد شوند، جدا کردن تفاله از آب بسیار سخت است.
  • برای جدا کردن تفاله زرشک محتویات درون مخلوط کن را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و با کمی فشردن همه آب را خارج کنید.
  • آب زرشک آماده است و می توانید در بطری شیشه ای ریخته و آن را در یخچال بگذارید.



9d560484-d6cf_.jpg

روش دوم :

برای تهیه آب زرشک به این روش :

  • ابتدا زرشک ها را تمیز کرده و با آب سرد بشویید و در آبکش غیر فلزی بریزید.
  • سپس زرشک ها را درون قابلمه ای پر از آب جوش بریزید و حرارت را ملایم کنید. مواظب باشید حرارت زیاد بر زرشک تاثیر منفی میگذارد و ممکن است سبب تلخی زرشک شود.
  • درب قابلمه را ببندید.
  • حرارت را پس از 10 دقیقه خاموش کنید.
  • اجازه دهید محتویات قابلمه کمی سرد و خنک شوند.
  • پس از خنک شدن محتویات قابلمه را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و زرشک ها را با دست بمالید و فشار دهید تا کاملا آب زرشک از آن ها جدا شوند.
  • پس از به دست آمدن آب زرشک کاملا صاف و بدون تفاله آن را در بطری شیشه ای در بسته ریخته و در یخچال بگذارید.
  • اگر هنگام مصرف احساس نمودید آب زرشک تان غلیظ است ، کمی به آن آب اضافه کنید و در صورتی که آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید.



e4735533-84c9_.jpg

ماندگاری آب زرشک

همانطور که در این بخش از آشپزخانه نمناک اشاره شده است ماندگاری آب زرشک کوتاه است و در یخچال و در بطری شیشه ای حدود یک هفته است و به تدریج ترش، خراب و گازدار می شود.

برای نگهداری آب زرشک برای مدت طولانی، آن را به نقطه جوش رسانده و از روی حرارت بردارید.

برای اینکه همیشه آب زرشک تازه داشته باشید، زرشک تازه را فریز کرده و در طول سال به اندازه مصرف، آبگیری کنید.

برای آبگیری زرشک چه نکاتی را رعایت کنیم؟

می توانید برای آبگیری زرشک از زرشک کوهی یا زرک که دارای هسته و دانه بوده و طعم آن ترش مزه است، استفاده کنید. زرشک کوهی در رنگ های مختلفی مانند سیاه، صورتی، ارغوانی و زرد وجود دارند که هر کدام آنها طعم به خصوصی دارند. اغلب از زرشک با رنگ سیاه، صورتی و ارغوانی برای آبگیری استفاده می شود.

پس از آبگیری آب زرشک را زیاد نجوشانید زیرا باعث تلخ شدن آن میشود و هم خواص آن از بین میرود.



3dc104ff-e1f4_.jpg

خواص آب زرشک

مقدار مصرف آب زرشک در روز

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک 1 لیوان صبح ناشتا و 1 لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است.

مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری ، مفید است.



4ccea169-2112_.jpg

مضرات آب زرشک

آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند.

برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

آب زرشک در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

کسانی که سرفه های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.

مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود.



f8b6b237-578e_.jpg

کالری آب زرشک

هر 240 میلی لیتر حدود یک لیوان آب زرشک طبیعی دارای 110 کالری میباشد.

دستور تهیه جوشانده زرشک

در یک لیتر آب 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را ریخته و آنرا بجوش بیاورید.

سپس آن را از روی اجاق بردارید و بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند.

این جوشانده را صاف کنید و با شکر یا عسل شیرین کنید و میل نمایید.



c73568b3-e645_.jpg

دستور تهیه شربت زرشک

آب زرشک و آب سیب هر کدام 500 سی سی مخلوط کرده و با 250 سی سی آبلیمو و 500 گرم شکر مخلوط کنید و این مخلوط را آهسته حرارت دهید تا به قوام آید.

طرز تهیه آب زرشک خانگی به دو روش حرفه ای

4.5313
این مطلب مفید بود ؟28231